Auteur jeugd- en kinderboeken

” Kinderverhalen en jeugdverhalen schrijven is mijn lang leven. Ik hou ervan om mezelf te verliezen in een fantasiewereld waar er bijna alles mogelijk is. Waar alles eenvoudig lijkt, hoewel het dat niet altijd is. En net dat maakt het boeiend. “

AnnickBeyers auteur jeugdboeken en kinderboeken

Ik breng mijn verhalen graag tot bij jou in de vorm van een boek of tijdens een lezing in je school of in de bibliotheek in jouw buurt.

Nieuwste boek, verkrijgbaar in onze webshop en in de boekhandel.

Stille Denker

Voor het eerst schreef ik een boek voor young adult.

De vijftienjarige Maya is een vrolijke en sociale meid. Tijdens de herfstvakantie trekt ze samen met de familie Vandevel naar hun vakantiehuisje in Finland om er op hun drie jonge kinderen te passen. Terwijl Ron en Lena Vandevel een congres bijwonenin Helsinki, vermaakt Maya zich prima met Lisa, Robbert en Chloé. Tot er vreemde dingen beginnen gebeuren in het huis. De voordeur blijkt plots open te staan en er verdwijnt een appel. Maya voelt dat iemand hen in de gaten houdt… Maar wie is die persoon en wat is hij van plan?

Stille Denker vertelt het verhaal van twee jonge mensen die erg verschillend zijn, maar ook op elkaar lijken. Maya is een eerder extraverte ondernemende jonge meid van 15. Tygo is 17 jaar en een zeer introverte denker wat hem vaak belemmert om zijn leven op de rails te zetten. Beiden zijn ze op zoek naar verstilling en transformatie in een wereld die draait om drukte en prestatie. Tegen de setting van de prachtige Finse natuur leren ze elkaar en zichzelf een stuk beter kennen.

Thema’s: introvert zijn versus extravert zijn, verstilling en duurzaam leven, klimaatverandering, respect voor de natuur, eerlijkheid, eenvoud, afscheid…

Cover boek Stille Denker van auteur Annick Beyers

Uitgeverij Beefcake Pubishing, Gent

Wist je dat…

een deel van mijn boekjes ook in andere talen werden vertaald?

Wat anderen over mij zeggen...

" Het blauwe boek is het favoriete boek van mijn zoontje. Met als gevolg dat hij altijd medelijden heeft met de knuffels in de winkel. Hij kiest er eentje en fluistert dan de andere knuffels toe dat er voor hen ook wel een kindje zal komen. Er zitten hier geen knuffels in de kast maar ze liggen wel allemaal mee in bed. 🙂 "

Katrien Cambre

" Hallo, Bedankt voor jullie mooie boeken! Mijn zoon is 9 jaar en heeft autisme. Hij vond de boeken geweldig. De verhalen zijn mooi en herkenbaar. Er zijn weinig boeken die auti-vriendelijk zijn maar deze twee horen er zeker bij. Het is leuk dat Felix en de Schrijfster napraten. Dan weet hij iedere keer dat het hoofdstuk gedaan is. We hopen dat er nog een derde boek komt. Zo komen we misschien te weten of Louise en Felix ooit terug zullen samenkomen of samenwonen. Veel succes nog! "

Annick H.

" Ik ben een mama van vier kinderen. De afgelopen weken heb ik samen met mijn twee oudste kinderen het Oscar en Felix-boek over de reserveknuffel gelezen. Hoe ontroerend geschreven! Voor ons krijgt dit boek ook een bijzondere betekenis want sinds november 2020 is ons gezin uitgebreid met een tweeling. De kindjes heten Oscar en Felix. Als zij er klaar voor zijn, zullen we het boek zeker en vast opnieuw lezen. Bedankt! "

Nele V.M.

" Dankzij de rijke fantasie van Annick Beyers beleven kinderen samen met de beertjes Oscar en Felix een hartverwarmend avontuur vol magie en lieve momenten. Hopelijk zullen er nog veel avonturen volgen. "

Sandra Hutchison voor Hebban.nl.

" De verstandhouding tussen de twee knuffelberen zorgt voor heel wat gesprekstof. De sfeervolle illustraties sluiten perfect aan bij de leefwereld van kleuters. Ze nodigen uit om het verhaal van Niki en haar knuffelberen mee te volgen. "

PluizUit.be over 'Het leven van een reserve-knuffel'

" De fantasievolle avonturen van de twee knuffels worden deze keer heel spannend. De schrijfster peilt naar hun gedachten en gevoelens en maakt zo alles bespreekbaar. De vele kleurrijke illustraties zijn warm en sfeervol. Daardoor is dit boek een heerlijk vervolg op ‘Het leven van een reserve-knuffel’. "

PluizUit.be over 'De knuffelkampioenen'

" Ik heb zonet 2 exemplaren gekocht van Oscar en Felix, de reserveknuffel. Ik heb al een stukje voorgelezen aan Maxime en hij is al dolenthousiast… En ik ook! Wat een leuk verhaal! "

Céline

" Het was veruit één van de beste vertellingen van de laatste jaren. De lezing was perfect op maat van de kinderen. Ook zij waren heel enthousiast. Deze lezing zouden wij ZEKER aanraden! "

Don Bosco Halle

" Ik was samen met Leon getuige van het nieuwe theater van Felix en Oscar en het was super. De nieuwe caravan was zoooo mooi, zo gezellig. Gewoon super tof. Fantastisch gemaakt. Top! "

Hedwig

" Ze voelde helemaal mee met het verhaal. Ze herkende niet alleen het gevoel van jaloersheid maar zei ook: 'Ja, ik ken dat. En dat is geen prettig gevoel. "

Oma Nora

" Het is een bijbel voor iedereen die met kinderen te maken heeft, of je nu ouder bent, leerkracht, grote zus of grote broer, mama of papa, oma of opa,… deze verhalen laten je niet los. "